Dit onderdeel van de website geeft een overzicht van (historische) bedrijven uit de Haagse regio. De SHIE doet met een groep vrijwilligers onderzoek voor het project Bedrijven Toen en Nu, een inventarisatie van bedrijven.

Per bedrijf wordt de geschiedenis in hoofdlijnen gepresenteerd en divers beeldmateriaal getoond. Dit kunnen de bedrijfslocaties zijn, producten of machines en het productieproces. Bij het onderdeel bronnen (onderaan de pagina) staat nadere informatie over de herkomst van de gegevens, dit geeft ook een toegang tot documentatie. Verder treft u hier eventuele links naar artikelen op de SHIE-website of andere websites.

Op de kaart kunt u zien op welke locatie(s) een bedrijf was gevestigd of nog steeds is. Als u op het punt klikt krijgt u een foto te zien van de locatie.

De inventarisatie omvat inmiddels bijna 400 bedrijven. Om het zoeken te vergemakkelijken kunt u zoeken op letter, op categorieën en er is ook via het zoekvenster bovenin te zoeken.

Mocht u zelf documentatie, foto’s, archiefmateriaal van bedrijven uit de Haagse regio bezitten dan willen wij dat graag scannen (info@shie.nl). Daarmee kan de SHIE het bedrijvenbestand verder uitbreiden.

De rubriek Bedrijven Toen en Nu is een voortzetting van de website Haagse Bedrijven Toen, een samenwerkingsproject van de SHIE en het Haags Gemeentearchief.

In 2019 besloot het Haags Gemeentearchief deze website uit de lucht te halen en moest de SHIE op zoek naar een andere manier om de sinds 2015 opgebouwde documentatie beschikbaar te stellen om al dit werk niet verloren te laten gaan.

Dit onderdeel van de SHIE-website werd financieel mogelijk gemaakt door Fonds 1818, edvandenheuvel.nl / webdesign en Paula Koopman.

Over de inhoud van de site kunt u corresponderen met de Stichting Historisch Industrieel Erfgoed (SHIE): info@shie.nl

Filteren op bedrijfsnaam (getoond in nieuw venster), beginnend met letter:

a b c d e f g h i j k l m n o p r s t u v w z

Óf filteren op bedrijfscategorie: