Meer dan 200 jaar kan de Hagenaar bij deze drogist kopen. De zaak straalt nostalgie uit, maar is modern met website en facebook-account. Met aanpassen kan je het volhouden!

Historisch overzicht

1796 Oprichting

Eigenaren achtereenvolgend:
G.J.R.Van der Gaag
Moucheron
De Klerk Senter
Molenwijk
Winnubst Sn. en Jn.
J.Kouwenhoven

1911 (30 augustus) Vergunning verleend tot het voeren van hare Majesteits wapen.

1991 (18 maart) Recht verleend tot het voeren van het koninklijke wapen met de toevoeging bij ‘Koninklijke beschikking Hofleverancier’.

Het assortiment van de winkel is zeer ruim. Ca. 300 soorten kruiden en 500 soorten chemicaliën en oliën. Homeopathie en reform vormen belangrijke bestanddelen van het assortiment. Enkele voorbeelden van producten: Thé du St.Germain (om af te vallen), huisgemaakte baardolie, Daletbalsem (tegen knobbels op grote teen), lijnzaadolie of olie van kruiden, citroenzuur, zwavelzuur, salpeterzuur, maagdenpalm, rabarberwortel, beredruif, stalkruid, voedingssupplementen, antioxidanten en aminozuren.

Het huidige beeld van de gaper boven de ingang van de winkel is een kopie van de orginele gaper die in de nacht van 26/27 januari 1998 is ontvreemd. De kopie evenals de slangsculpturen boven de toonbank zijn vervaardigd door de kunstenaar Joop Mackenbach.

Afbeeldingen

Locatie(s)

TitelAdres

Bronmateriaal

  • Interview met J.Kouwenhoven
  • Website drogisterij v.d. Gaag