Kolen, haardenfabriek, speciaalzaken, keukens, elektra, filialen, sponsor, omkleden, vaantje, erwtensoep, huis-aan-huis, oranje, spaarkaart, gamma; inderdaad dit assortiment aan woorden hoort bij FIJNFIX.

Historisch overzicht

1972 Vier Voorburgse kolenhandelaars openen aan de Waldorpstraat 152 een FIJNFIX doe-meer-zelf supermarkt. In de voormalige haardenfabriek Vulcana met een oppervlakte van 800 m2 worden 8 speciaalzaken ondergebracht: hout- en plaatmateriaal, keukens en kasten, ijzerwaren en gereedschap, verf, sanitair, elektra, behang- en bouwmaterialen. Deze nieuwe formule blijkt een gat in de markt te zijn.

Jaren 70 Er worden filialen geopend aan de Koppelstokstraat in Scheveningen, aan de Oude Haagweg en aan de Looierslaan.

Zwemvereniging Residentie vraagt FIJNFIX de eerste Nieuwjaarduiken op Scheveningen te sponsosoren. FIJNFIX levert vrachtwagens waarin de duikers zich kunnen omkleden en als beloning vaantje of handdoeken. Een snackbar van de Dierenselaan serveert erwtensoep.

FIJNFIX investeert fors in reclame in huis-aan-huisbladen en een eigen reclamekrant. De huiskleuren zijn geel en oranje.

FIJNFIX geeft zegels aan de klanten, 1 zegel voor elke 10 gulden die de klant besteedt Voor een volle spaarkaart met 25 zegels ontvangt de klant een doe-meer-zelf cheque van 15 gulden.

1990 FIJNFIX wordt verkocht aan Gamma. Het bedrijf neemt ook de sponsoring over van de Nieuwjaarsduik in Scheveningen

Afbeeldingen

Locatie(s)

TitelAdres

Bronmateriaal

  • Jannie Havelaar, “FIJNFIX doe-meer-zelf supermarkt.”, Haagvaarder jrg. 23, nr. 91
  • Echo van de werkvloer de heer L. Gordijn, SHIE website