De ingenieur begint kort na de oorlog een eigen technisch bedrijf, dat in enkele decennia aan de Fruitweg uitgroeide tot een gerenommeerde firma op transporttechnieken.

Historisch overzicht

1945 W.B. van den Berg richt een eigen bedrijf op

1946 Het bedrijf wordt omgezet in een BV met de huidige naam BV Handels- en Ingenieursbureau W.B. van den Berg en is gevestigd aan de Groot Hertoginnelaan

1949 De firma verhuist naar de Fruitweg. Het bedrijf groeit hier uit tot specialist in interne transporttechniek, zoals takels, kraanbanen en andere hijstoepassingen. Vanaf het begin worden de onderdelen betrokken van DEMAG in Duitsland. De firma krijgt een licentie om in DEMAG-producten te handelen in Nederland en België en heeft het alleen recht hiervoor.

1960 Nieuwbouw aan de Fruitweg 240 naar ontwerp van architectenbureau Blankenspoor en de Vries. Er verrijst een flatgebouw van 10 etages met op de begane grond een werkplaats en een magazijn. De firma van den Berg beschikt over de begane grond en twee etages. Vanaf de derde etage wordt het pand verhuurd aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer, die ook de kelderruimte gaat gebruiken. Enkele decennia later vertrekt deze dienst en blijft het pand verder leeg.

Afbeeldingen

Locatie(s)

TitelAdres

Bronmateriaal

K. Havelaar, “Van den Berg Transporttechniek”, Haagvaarder, jrg. 25, nr. 96.