Het is bijna romantisch te noemen dat vader Joseph Dopmeijer voor zijn vier kinderen vier filialen opent waar belegde broodje en dies meer verkocht worden.

Historisch overzicht

1909 Joseph Dopmeijer opent zijn eerste broodjeszaak in de Van Ostadestraat.
Daarna volgen zaken in de Van der Vennestraat, Slijkeinde en Stationsweg.

Joseph wil zijn drie zonen en zijn dochter elk een eigen zaak geven en laat hen vier winkels na:
Jan in de Van Ostadestraat
Willem in de Van de Vennestraat
Gerard in het Slijkeinde
Marie aan de Rijswijkseweg.

tot 1945 worden er alleen vis, viskoekjes en zuurwaren verkocht.

Jaren 50  De gehaktbal en kroket verschijnen in het assortiment en er worden ook broodjes verkocht, met pekelvlees, broodje half-om of rookworst.

Start vijfde zaak door broer van de oprichter aan de Rijswijkseweg

Jaren 60 stopt de zaak in de Van Ostadestraat.
In die jaren zijn er veel bestellingen voor Haagse bedrijven.
De broodjeszaken beleven toptijden. Bedrijven hebben vaak geen kantine en bestellen bij overwerk bij de Dopmeijers.

Jaren 70 Opkomst van de eigen bedrijfsrestaurants bij grote bedrijven, waardoor de klandizie terugloopt.

ca. 1988 De winkel aan het Slijkeinde sluit definitief haar deuren.

Jaren 80 De stadsvernieuwing maakt dat de laatste vestiging van de Dopmeijers aan de Rijswijkseweg 34 gesloten wordt.

1991 Opening van een nieuwe winkel aan de Rijswijkseweg 151 in het oude pand van slagerij Van Holst.
De meeste producten worden in eigen keuken gemaakt, zoals het uierbord, pekelvlees, gehaktballen en kroketten.

2004 Introductie van de seizoenskroket.

2009 Het 100-jarig bestaan wordt uitbundig gevierd.

2018 Er komt een einde aan het ‘instituut’ Dopmeijer, de laatste winkel aan de Rijswijkse weg sluit zijn deuren, John en Allie gaan met pensioen.

Afbeeldingen

Locatie(s)

TitelAdres

Bronmateriaal

  • AD/HC, 3 februari 2009
  • AD/HC, 20 november 2009
  • AD/HC, 25 november 2017
  • AD/HC, 13 april 2018