Historisch overzicht

1929 Start aan het Westeinde 86  in Voorburg met de levering van producten voor kapperszaken.

1936 Introductie van de eerste Europese droogkap.

1948 Lancering van Europa’s eerste elektrisch permanent systeem.

1951 Er wordt een winst gehaald van f 1.413.840,-.

1952 Er is export naar 46 landen, dat maakt dat 30% van de omzet aan de export kan worden toegerekend.

1953 Nieuwe fabriek in het industriegebied van de Rijswijkse haven, aan de Handelskade 39. De dochteronderneming het toeleveringsbedrijf N.V. Braskamp vestigt zich hier ook en samen produceren deze bedrijven haar- en cosmeticaproducten en geurverdrijvers.

Jaren 50 Indola lanceert kleuring, verzorging en styling als één compleet salonassortiment.

Jaren 60 Succesvolle expansie op de wereldmarkt. Indola heeft in deze periode verkooppunten in Parijs en Düsseldorf en bedrijfsvestigingen in Voorburg, Brussel, Wenen, Parijs, Zürich en Neuss am Rhein.

Onder de merknaam Indola Electric werden ook elektrische gereedschappen vervaardigd, zoals boormachines, ventilatoren. Onder de naam Kalorik-Indola werden broodroosters, keukenmixers enzovoort geproduceerd.

4 jan 1965 fusie met Van der Heem in Indoheem NV te Rijswijk. R.S. Stokvis wordt minderheidsaandeelhouder. Stokvis gaat later op in Hagemeyer.

22 mei 1971 Felle uitslaande brand bij de fabriek. In het uitgebrande deel werken 60 mensen.

1983 Hagemeyer verkoopt de cosmetica-activiteiten, Indola komt in handen van het Amerikaanse Alberto-Culver. Tegelijk verandert de naam Indola Electric in Indolec. Deze merknaam wordt door het bedrijf EMI gevoerd.

2004  Alberto-Culver verkoopt het bedrijf aan het Duitse conglomeraat Henkel en sindsdien leeft de naam Indola voort als merknaam. Het bedrijf vestigt zich als onderdeel van Henkel Nederland in Nieuwegein.

2010 Herlancering Indola’s visuele identiteit

Het oude gebouw aan de handelskade Rijswijk is nu een bedrijfsverzamelgebouw onder de naam De Indola Fabriek met als beheerder Space4all. Kunstenaars, galeriehouders en lijstenmakers hebben er onderdak gevonden. Verder zijn er een fitnessschool en een tapijtbedrijf gevestigd.

Afbeeldingen

Locatie(s)

Titel Adres

Bronmateriaal