Diaconale Bakkerij (1855 – 1961)
In 1855 bakt De Diaconie de eerste broodjes voor de armere burgers. Drie jaar na de laatste ‘diaconale broodjes’, wordt er wederom gebakken, maar nu ‘zoete broodjes’.
In 1855 bakt De Diaconie de eerste broodjes voor de armere burgers. Drie jaar na de laatste ‘diaconale broodjes’, wordt er wederom gebakken, maar nu ‘zoete broodjes’.
Een wonderlijk geschiedenis hangt rond het behoud van dit pand. Helaas van de firma is nog weinig bekend. Hier kan nog wel meer onderzoek naar gedaan worden.
De zondagopening van winkels is (nog steeds) een heet hangijzer. Maar de Matzes van Mouwes zijn ook op zondag te koop. Op zaterdag moet je er natuurlijk niet om komen.
Voorjaar: je eerste Italiaanse ijsje. Tenminste zo is het in veel Nederlandse steden, maar niet in Den Haag. Florencia is zomer en winter geopend.
De firma De Gruyter heeft een aparte winkelsector voor zuivelproducten en koloniale waren, BOKA. Maar hoe zit dat nu met vastgoed van de Gruyter?
Vele bedrijven, waaronder Felix Kattenbrood, moeten in de jaren 60 en 70 met hun uitbreidings- en of moderniseringsplannen Den Haag verlaten. In de stadsontwikkeling was toen geen plaats voor fabrieken.
Een zakenman is bakker Hus zeker. Je kan wel van een ‘imperium’ met een lange succesvolle geschiedenis spreken. Er is hier dan ook een mooie verzameling foto’s te zien.
Wat een heerlijke website met die Weense taarten en apfelstrudels. Je zou zomaar de tekst vergeten te schrijven voor deze zaak die met zijn tijd meegaat en tóch authentiek is.
Moord en doodslag! In de supermarktwereld gaat het erg aan toe. Er zijn er die het niet overleven. Den Haag had vier vestigingen. Net geen 40 jaar hield Konmar stand.
Met twee schepen, de “Holland” en de “De vrouw Maria”, en een eigen rokerij begint de historie van dit bedrijf waarin onder meer een schoorsteen en een brand voor komen.