PECO (1947 – 1993)
’t Is net na de tweede wereldoorlog als Bolraap pepermunt met dextrose weet te produceren. Suiker is op de bon! Het legt de basis voor een werelds snoepbedrijf.
’t Is net na de tweede wereldoorlog als Bolraap pepermunt met dextrose weet te produceren. Suiker is op de bon! Het legt de basis voor een werelds snoepbedrijf.
Voor vele rokers en gokkers een bekend adres. Ze hebben een leuke website met een tabblad ‘Geschiedenis’. Ga er eens kijken en vul het aan met uw kennis.
In de tijd waarin de arbeidersklasse opkomt wordt De Centrale dóór en vóór boeren opgericht. Zij zijn mede-eigenaar van de melkfabriek en hebben invloed op prijs en winst.
Omstreeks 1900 zijn er veel bedrijven en winkels in koloniale waren, zoals koffie en thee. Kok was een van deze bedrijven, en floreerde in Den Haag met meerdere filialen.
Een rundvetsmelterij starten aan de Lange Beestenmarkt klínkt logisch, maar verhuizen naar het Leeghwaterplein bij het slachthuis ís hét. Het vijftigjarig bestaan vieren in De Dierentuin is dat natuurlijk ook.
In 1930 start Francesco Cristofori een levensmiddelenhandel in Utrecht. De zaak groeit uit tot een groothandel in Italiaanse wijnen en delicatessen met een bedrijfspanden in Zoetermeer en Den Haag.
Van al deze romantische gebouwtjes is er slechts één behouden, en daar wordt nu gelukkig goed voor gezorgd. Pak de fiets en ga eens kijken aan de Buurtweg in Wassenaar.
Dicht bij het Haagse politieke vuur wordt de gemeente bij Ministeriële Beschikking aangewezen als 1e kantoor voor de invoer van buitenlands vlees. De directeur van het Slachthuis wordt Rijkskeuringsveearts.
Hier lezen we vooral de geschiedenis van een aantal panden aan de Stille Veerkade, beginnend met de wijnhandel. In 2018 nog te bekijken op Monumentendag. Nu is het een woonhuis.
In de tijd dat de elektriciteitsvoorziening nog vaak decentraal was (lees: zelf regelen), gebruikte Blonk elektromotoren voor de vleesbewerking, koeling en het roken van vlees.