Header

Nieuwsbrief juni 2017

Sneak preview boek HS

De voorbereidingen voor het boek over Hollands Spoor zijn inmiddels in een vergevorderd stadium. Nadat de tekst gereed was en de afbeeldingen waren geselecteerd zijn de vormgevers van Eindeloos aan de slag gegaan. Van de eerste resultaten kunnen we u nu iets laten zien. Met verschillende pagina’s uit een aantal hoofdstukken krijgt u  een indruk van zowel de bijzondere vormgeving, de fotografie en ook al een vleugje van de teksten. De SHIE is er zeer trots op om u deze preview te kunnen presenteren van de publicatie over dit excellente industrieel erfgoed monument. 

Extra, extra !

De crowfundingsactie voor de extra’s om het boek bijzonder te maken nadert de finale. Iedereen die heeft bijgedragen hartelijk dank! We proberen nu de laatste euro’s te vergaren. U kunt nog tot a.s. vrijdag de SHIE helpen om ook dit deel van het project tot een goed einde te brengen. Voor de crowdfunding heeft Eindeloos nog een extra aanbieding vormgegeven, een poster (50x70 cm) met de drie zeer fraaie ingekleurde tekeningen van het station uit 1893. Een aanbieding voor € 25,- waarmee u bijdraagt aan de realisatie van dit exclusieve boek. 

 

Muziek in de Visafslag

Op de Dag van de Architectuur was de SHIE samen met Atelier Pro aanwezig in de visafslag. Mocht u nog niet (genoeg) hebben geproefd van dit schitterende gebouw er is een nieuwe kans! Op zondag 25 juni is er in de kantine van de visafslag een theatrale ontdekkingstocht van Opera2Day naar het veelzijdige werk van de componist Schubert. Opera2Day stelde voor Festival Classique “een waanzinnige muzikale ervaring samen vol drankliederen, liefdesverdriet, een mannenkoor en meer. Met zowel instrumentale als vocale klanken van Schubert vertellen ze samen een liefdesverhaal van alle tijden! Onderga een verhaal zoals alleen Opera2Day het kan vertellen op deze spectaculaire locatie”.  … en verklaar de liefde aan de visafslag!

Laakhavenkranen

Haagvaarder 93, het themanummer over havenkranen in Gent en de Laakhaven, heeft veel los gemaakt. Van diverse kanten kreeg de SHIE reacties binnen. Het blijkt dat deze laatste restanten van industrieel erfgoed in de Laakhaven tot de verbeelding spreken. Een aantal artikelen in zowel de Telegraaf als de AD/HC belichten de problematiek waar de SHIE al enige jaren mee bezig is, behoud en herbestemming van deze karakteristieke havenobjecten. De Stadspartij, bij monde van fractievoorzitter Peter Bos, stelde het college van B&W een serie vragen waarvan de SHIE hoopvol uitkijkt naar positieve antwoorden. Ruim 10 jaar geleden ging de gemeente voor behoud en werden diverse grote investeringen gedaan, nu kan alleen het besluit tot de finale restauratie van de kranen volgen. Daarna kan het voorlopige plan van herbestemming verder worden uitgewerkt, zodat ook de toekomst van de kranen zeker wordt gesteld.