Zo’n ambachtelijke banketbakkerij is in deze tijd niet vol te houden. Maar wat een gemis die gebakjes van noga in de vorm van een ei: alléén met Pasen.
Historisch overzicht
ca. 1938 Gerard Gordijn sr. richt een banketbakkerij op aan de Wagenstraat.
1990 Gordijn jr. overlijdt en banketbakker Den Heijer, die al 25 jaar bij hem in dienst is, neemt de zaak over.
2017 Banketbakkerij Gordijn sluit de deuren.
Producten
- truffels
- chipolatapudding
- nouveautés
- hoge schuim gebakjes
- Paasspecialiteit gebakje van noga in de vorm van een ei
- marsepeinen taart van het oude stadhuis bij ingebruikname nieuwe stadhuis in 1995
Afbeeldingen
Locatie(s)
Bronmateriaal
Haagsche Courant, 14 juni 1995
De Posthoorn, 20 april 2011 en 14 juni 2017
AD 27 juni 2017 Authentieke bakkerij sluit de deuren na 79 jaar