Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief april 2019

LogoDvdHG

Dag van de Haagse Geschiedenis

Zaterdag 13 april is het weer de jaarlijkse dag van de Haagse Geschiedenis, die zich op en rond het Plein tussen 11.00 en 16.00 uur afspeelt. De SHIE is hier ook vertegenwoordigd met een kraam samen met Marco Daane, auteur van de publicatie Bier in Nederland.
Bij de SHIE-kraam willen we u graag begroeten en u bijpraten over de herstart van het SHIE-project Echo's van de werkvloer. Misschien heeft u zelf wel gewerkt in de Haagse nijverheid en wilt u uw verhaal met ons delen of weet u mensen die dat graag zouden willen? Zo kunnen we een beter beeld krijgen van de Haagse industrie en hoe er werd gewerkt.
Kom even langs en bekijk meteen de jubileumpublicatie Bewaard en bewonderd. Dit bijzondere boek over industrieel erfgoed in de Haagse regio is op deze dag voor donateurs met korting te koop!

KokSlagerij

Wandeling van zilver naar goud

Bij de SHIE-kraam no. 24 kunt u zich aanmelden voor de jubileumwandeling Van zilver naar goud, langs een dwarsdoorsnede van het Haagse industrieel erfgoed dat zich in de omgeving bevindt en waar we de afgelopen 25 jaar mee bezig zijn geweest. Tijdens de route maakt u kennis met diverse aspecten van bijzondere ambachten, fraaie winkelpuien, historische bedrijfspanden tot tegeltableaus. De wandelingen starten bij de kraam om 12.00 uur en om 14.00 uur en duren ongeveer vijf kwartier.


Woutenmout

Wandelen langs het Haagse bierverleden

In tent 25, naast de SHIE-kraam staat Marco Daane, kenner van de Nederlandse bierhistorie. Hij organiseert twee wandelingen langs het Haagse bierverleden. De wandelingen starten om 11.30 uur en 14.00 uur en duren anderhalf uur.

Kaarten

Kaarten voor de SHIE-rondleiding en voor de bierwandeling zijn vanaf 11.00 uur gratis af te halen aan onze gezamenlijke kraam 24-25 op het Plein.

MailPoet