Header

Nieuwsbrief augustus 2018 - 2

Laakhavenkranen

Gisteren mochten we opnieuw een kijkje nemen bij de Laakhavenkranen. De Fabriton kraan schittert weer in de originele kleuren, oranje-rood, wit en grijs.

Als de bestuurders cabine voorzien is van glas valt het doek en is de kraan weer te bewonderen.

De kraan aan de overkant, van Verhulst is ook gesteigerd en ingepakt. Voordat de werkzaamheden hier kunnen beginnen wordt eerst het vuil geruimd. We spraken ook met de laatste machinist van de kraan, Ben van Doorn. Hij kon ons vertellen hoe hij jarenlang werkte op de kraan.

Een uitgebreider verslag vindt u bij actueel Nieuws. Dennis Simonis van Haagse Dingen werkt aan een filmverslag. Een voorproefje vindt u al op Facebook

Muurvlakte te Huur

Ook muurschilderingen hebben onderhoud nodig. Daarom is er na het project Muurvlakte te Huur een plan gemaakt met Klarenbeek & Melissen en de afdeling Monumentenzorg voor onderhoud van de gerestaureerde muurreclames.

Dit jaar was de reclame van De Waard op de hoek van de Valkenboskade met de Frederik Ruyschstraat aan de beurt. Scheurtjes zijn opgevuld en kleuren opgefrist. Ook is de verkrijte standolieverf met olie ingesmeerd. De reclame ziet er weer ‘schitterend’ uit. Het verhaal achter de reclame leest u op de website.

 

 

 

 

Terra Mater

Industrieterrein de Binckhorst transformeert in snel tempo naar een woon- en werkgebied, ruim 5.000 woningen.

Het Binckhorstlandschap van generaties familiebedrijven, zware industrie, woonboten en verlaten landjes is niet meer, zoals zo vele karakteristieke landschappen met hun materiële en immateriële tijdlagen. "Het landschap behoort de mens te overleven, nu overleeft de mens meerdere malen het landschap. Daarmee verdwijnt de wijsheid en de verwondering van het kleine, gewone, alledaagse leven". Hierover gaat de installatie-performance TERRA MATER op het Laatste Landje van de Binckhorst op 13,14,15,16 september, 20.15 uur. 

Reserveren kan via : TerraMater@kpnmail.nl 

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.