Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief november 2020

Haagvaarder107-voorp

Haagvaarder 107

De laatste Haagvaarder van 2020 is onlangs verschenen, donateurs zullen het tijdschrift binnenkort in hun brievenbus ontvangen. Haagvaarder 107 staat geheel in het teken van de nieuwe SHIE-publicatie Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag.
De grote ontwikkelingen, die de laatste jaren in de Binckhorst plaats vinden, zijn ten koste gegaan van divers industrieel erfgoed, maar een deel van het erfgoed heeft inmiddels een nieuw leven gekregen. Juist aan dit aspect is deze publicatie gewijd met twaalf voorbeelden van geslaagde herbestemmingsprojecten. Hopelijk leidt dit tot inspiratie van de vele ambtenaren, projectontwikkelaars, bedrijven en nieuwe bewoners om ook met andere nog bestaande bouwwerken zorgvuldig om te gaan. Ook de kunst in het gebied en het water, als belangrijkste leidende element in de ontwikkeling van de Binckhorst, krijgen ieder een apart vormgegeven katern.
SHIE_nieuw_in_oud2_omslag_2www

Zoekt u nog een cadeautje voor de feestdagen?

Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag, de nieuwste publicatie van de SHIE is te koop voor € 35,- en voor donateurs voor € 32,50. U kunt deze en andere interessante publicaties bestellen via de website.
blac-Contact-PC-1

Bedrijfsbladen nieuws

Aan verschillende onderdelen van SHIE-website wordt regelmatig gewerkt en er verschijnen aanvullingen. De afgelopen weken is in de rubriek Bedrijfsbladen een tweetal artikelen toegevoegd. Het eerste artikel behandelt het bedrijfsblad Contact van Peek & Cloppenburg, een landelijk blad dat gezien de Haagse vestiging ook voor Den Haag interessant is. Het tweede artikel gaat over de twee verschillende bladen die bij de melkfabriek van De Sierkan verschenen. Eerst verscheen het blad van de Sierkan Ontspannings Vereniging enkele jaren later gevolgd door een door het bedrijf zelf geregisseerd tijdschrift. Interessante ontwikkelingen en ook bijzondere historische details zijn erin terug te vinden.
Inmiddels is er een redelijk aantal bladen ‘ontdekt’, maar het aantal nummers van de oplage is soms wel erg beperkt. Dus hierbij de oproep om, mocht u bladen in uw bezit hebben, laat het ons weten. We nemen ze graag een keer door.
download
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de SHIE, volg ons op Facebook.
MailPoet