Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief oktober 2019

Laakexpo kaart

Tentoonstelling ‘Aan de Laak’

In de gang van het Laaktheater is tot eind van deze maand de tentoonstelling te zien van het werk van kunstenares Mia Westerhof dat zij maakte in de Laakhaven. In de periode rond 2008 werkte zij regelmatig in het gebied onder meer in de RAC-hallen toen daar in 2008 de verbouwing plaatsvond.
Mia Westerhof is op zondagmiddag 13 en 27 oktober aanwezig van 13.00 tot 14.30 uur om vragen te beantwoorden en om de verhalen te vertellen achter de werken.
Het theater is, behalve op maandag, dagelijks geopend en tijdens de voorstellingen.
Laaktheater Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
NSEM_montage-automtelschakelkolom

Echo’s van de werkvloer

Na de hernieuwde introductie van de echo’s op het SHIE-jubileum op 1 maart van dit jaar zijn er diverse reacties binnengekomen en is er inmiddels een serie interviews afgenomen. Daaronder zijn diverse bedrijfstakken vertegenwoordigd: van groothandel in schoonmaakartikelen, de Philips telefooncentralefabriek, de gasstichting tot de sigarettenfabriek van Laurens. De interviews zijn in tekst nu uitgewerkt en zo langzaamaan werken we nu aan de samenvattingen van de deze verhalen voor de website. Twee nieuwe verhalen staan nu op de website: Gevamo en Philips. De komende maanden zullen nog een serie volgen.
download
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de SHIE, volg ons op Facebook.
MailPoet