Header

Nieuwsbrief september 2018

Open Monumentendag 2018

 Zaterdag 8 september is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag. De SHIE is opnieuw present in het station Hollands Spoor, naast de toegang tot de Koninklijke Wachtkamer op perron 1.

Let op: dit perron is uitsluitend per trap bereikbaar

SHIE zet van 10.00 uur tot 17.00 uur een kraam op met publicaties, Haagvaarders en boekjes voor de diverse routes, waaronder het boek over Station HS en de brochure voor de Laakhaven-app. Om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur kunt u met een gids mee voor een rondleiding door het station en over de Stationsweg. Artifex organiseert elke 20 minuten een rondleiding door de Koninklijke Wachtkamer. Er worden geen kaarten uitgegeven u kunt gewoon aansluiten.

Hier vindt u alle overige informatie over Open Monumentendag in Den Haag.

Haagvaarder 98

Afgelopen week verscheen Haagvaarder 98 die geheel gewijd is aan de visafslag in de Scheveningse haven. Een Rijksmonument van de wederopbouw dat door mogelijke verbouwingsplannen ernstig aangetast zou kunnen worden. Een goed moment om de betekenis van dit topmonument, ontworpen door architect Sjoerd Schamhart, in de schijnwerpers te zetten en daarmee te voorkomen dat de aanwezige historie van de haven nog verder wordt aangetast. Het bijna 400 meter lange gebouw is een icoon aan de haven en staat voor de visserijbedrijvigheid en daarmee voor de eeuwenlange economische basis van Scheveningen. Voor veel bewoners van het dorp is dit het laatste bastion van hun rijke visserij verleden.