Header

Nieuwsbrief oktober 2018

Lezing Hollands Spoor in kader van Die Haghe Prijs

Na de eerdere aankondiging is nu de definitieve datum bekend voor de lezing over station Hollands  Spoor in het kader van de nominatie van het boek voor de Die Haghe prijs 2018. Op donderdag 18 oktober vanaf 17.30 uur zal Koos Havelaar zijn lezing houden over de totstandkoming van het boek en het verhaal van het station en zijn context. De lezing vindt plaats in Studio B in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Aanmelding is verplicht: aanmeldinglezinghga@denhaag.nl

Laakhavenkraan Neherkade

Hij staat weer trots te stralen aan de Neherkade. Afgelopen dagen is de kraan uit de folie tevoorschijn gekomen en zijn de steigers afgebroken. Door de spetterende oranje-rode kleur kan niemand de transformatie ontgaan zijn. De kraan wordt nog terug gedraaid in zijn oorspronkelijke stand, zodat de grijper boven water hangt en de kraan met de zijkant precies in de as van de Neherkade staat en zijn status als landmark eer aan doet. Het glaswerk moet nog geplaatst worden, dit gaat tegelijk gebeuren met de kraan aan de overkant. Nog even geduld en dan is het echt zover!

Verhulstkraan Calandkade

De kraan is inmiddels gestraald en na grondig herstel, want sommige delen waren geheel verdwenen, van de nodige verflagen voorzien. Deze week zal de oplevering plaatsvinden en daarna gaat ook deze kraan uit de folie en zullen de steigers  verdwijnen. Dan verschijnt de geel-blauwe kraan weer in volle glorie. Na herstel van de kade aan het eerste deel van de Calandkade zal de kraan daar naar toe worden verplaatst en zijn definitieve standplaats hier vinden. Daarmee zal het kranenproject Laakhaven zijn afgerond. Ook hier dus nog even geduld.

Kadewerk Petroleumhaven – Calandkade

De afgelopen weken is een begin gemaakt met de herstelwerkzaamheden aan de kades rondom de Petroleumhaven en de Calandkade. Als eerste werd de historische olievang, een noodvoorziening bij calamiteiten, uit de Petroleumhaven gehaald en de remmingswerken hier omheen verwijderd. Daarna konden de schepen de haven binnenvaren en hun last lossen op de kades van de Petroleumhaven. Per schip zijn tientallen damwanden aangevoerd voor deze enorme klus die tot in het najaar van 2019 gaat duren. Het eerste gedeelte van de damwanden is de afgelopen weken al geplaatst.

Haagse Historie Quiz

Op zaterdag 13 oktober a.s. presenteert Nelleke Noordervliet de derde Haagse Historie Quiz in de bibliotheek aan het Spui. Voor het bijwonen van deze geschiedenisquiz kan iedereen zich aanmelden via quiz@denhaag.nl.

Vanaf 19.00 uur staan de deuren open, om 20.00 uur precies begint het officiële programma. Inclusief koffie en thee wordt voor de entree een bijdrage gevraagd van € 5,-. Meldt u tijdig aan, want vol=vol.