Header

Nieuwsbrief april 2018

Dag van de Haagse geschiedenis

Op zaterdag 14 april is het weer de jaarlijkse Dag van de Haagse geschiedenis waar wij als SHIE ook dit jaar aan meedoen. De Dag start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Op het Plein staan een dertigtal organisaties in kraampjes met daaromheen diverse activiteiten voor jong en oud. De mensen van SHIE staan in kraam nummer 8, hier vindt u allerlei informatie over de activiteiten en plannen en u kunt hier naast diverse publicaties ook het eind vorig jaar verschenen boek ‘Hollands Spoor Een Koninklijk treinstation’ kopen.

Hollands Spoor en omgeving in vogelvlucht

Het thema van de Dag van de Haagse geschiedenis is dit jaar vreemde vogels. Elke organisatie vult dit op zijn eigen manier in. De SHIE koos in dit kader voor het vliegende wiel van de spoorwegen en organiseert twee rondleidingen ‘Hollands Spoor en omgeving in vogelvlucht’. Met een historische bus vertrekken we naar het station HS en wandelen onder leiding van een gids terug door het station en de wijk naar het Huygenspark, waar de bus weer klaar staat voor de terugtocht.
Bij de SHIE-kraam, nr. 8 tegenover het Tweede Kamergebouw, kunt u vanaf 11.00 uur een kaartje ophalen voor de busrit en de wandeling (max. 20 deelnemers per keer). De vertrektijden voor de excursie zijn 12.00 uur en 14.00 uur en we starten vanaf de kraam.

Laakhaven-app

Na het succes van de Binckhorst-app komt er binnenkort ook een app voor de Laakhaven. Het oudste industriegebied van Den Haag staat op het ogenblik weer ruim in de belangstelling. De stedenbouwkundige ontwikkelingen hebben, na een traag verlopende tussenfase, een vliegende doorstart gemaakt. Tegelijkertijd zijn de twee historische havenkranen aan de Calandkade en de Neherkade weer in beeld gekomen en afgelopen maand zelfs tot monument verklaard. Een bijzondere gebeurtenis. Tijd om van het geheel vernieuwde gebied een inventarisatie te maken en de belangrijkste items op een rij te zetten en het historische kader daarbij te vertellen. De SHIE zal de komende maanden het gebied nader in kaart brengen en de app samenstellen. Evenals in de Binckhorst zal er ook een begeleidende brochure worden uitgebracht.

Mocht u de brochure van de Binckhorst-app nog niet hebben, kom gerust even langs bij onze kraam voor een exemplaar.