Header

Nieuwsbrief januari 2017

Dag van de Haagse Geschiedenis

Zaterdag 8 april is weer de jaarlijkse Dag van de Haagse Geschiedenis. Ook dit jaar doet de SHIE weer mee met als thema Te gek Haags ijzer! We staan zoals gebruikelijk met een kraam op het Plein en we zien u graag langs komen.

Wij hebben ook een bijzonder programma voor deze dag. Om 12.00 en 14.00 uur is er een mogelijkheid om per historische bus naar een locatie te worden gebracht waar u een fraaie collectie historische Jan Jaarsma haarden krijgt te zien.

Om 13.00 uur is er ook nog een gelegenheid om mee te wandelen langs producten van de Haagse ijzerindustrie.

Voor beide excursies kunt U zich vanaf 11.00 uur aanmelden bij onze kraam. Wees er snel bij het aantal deelnemers is beperkt!

Tentoonstelling in Electriciteitsfabriek

In de fraaie turbinehal van de oude Electriciteitsfabriek is tot eind april de tentoonstelling van de ZWANIKKEN FABRIEK. Een wereld van bewegende wezens met verfijnde techniek tot leven gebracht in een bijzonder ruimtelijke entourage.

Op 14 april organiseert Uniper, de huidige eigenaar van de elektriciteistcentrale, voor bezoekers van ZWANIKKEN FABRIEK een exclusieve rondleiding door het werkende gedeelte van de fabriek. De rondleiding vindt plaats van 15:00 tot 16:00 en is toegankelijk vanaf 18 jaar. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus vooraf reserveren is verplicht. Reserveren kan via Sara Halbertsma: sara@electriciteitsfabriek.nl.

Haagse Postmeester De Brienne

In het kader van het Filatelie Café van het Museum voor Communicatie vindt op zondagmiddag 9 april vanaf 14.00 uur een lezing plaats over de postmeester De Brienne. Het museum bezit een deel van het archief van deze 17de-eeuwse postmeester en een kist met 2.300 brieven, deels ongeopend. In november 2015 is een breed wetenschappelijk onderzoeksprogramma gestart naar de brieven uit de kist en naar de postmeester. David van der Linden van de universiteit Groningen, één van de vijf universiteiten in binnen en buitenland die participeren in het project, zal het verhaal van deze vroege Haagse ondernemer vertellen en ingaan op het belang van de brievenschat.

Aanvang: 14.00 uur in het Nationaal Archief (het museum is i.v.m. vernieuwing tijdelijk gesloten), Prins Willem Alexanderhof 20, Den Haag.

Kosten: toegang tot lezing, tentoonstelling en 1 consumptiebon: € 10,- met museumjaarkaart € 5,-. l

Aanmelden: aanmelden@muscom.nl of 070-330 75 67

SHIE op Facebook

 Wist u dat wij ook een Facebook pagina hebben, genaamd ‘shie stichting haags industrieel erfgoed’. Wij hopen dat u deze ‘liket’ en onze ‘updates’ ook deelt, zodat nog meer mensen kennis kunnen nemen van (Haags) industrieel erfgoed. En u kunt natuurlijk direct reageren op zaken, ons tippen, een vraag stellen, etc.