Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief juni 2019

DvDA_-720x1024

Dag van de Architectuur 15 juni

Volgende week zaterdag vindt weer de Dag van de Architectuur plaats met als thema ‘kijken met andere ogen naar de architectuur van de stad’. In het programma van 15 juni zitten diverse mogelijkheden om met speciale rondleidingen en bezoeken aan gebouwen bijzondere ervaringen op te doen.
De SHIE is tussen 11. 00 en 16.00 uur present in de RAC-hallen aan de 1e van der Kunstraat 282. We vertellen het verhaal van de Rijksautomobiel Centrale en laten u met een rondleiding door de hallen zowel de historie als de toekomst ervaren. De RAC-hallen worden dit jaar het centrum van ‘urban sports’ in Den Haag. Eén hal is inmiddels ingericht als skatehal waar onder andere de nationale selectie voor de Olympische spelen regelmatig traint.
Maakhaven-takel

Studiemiddag broedplaatsen in Maakhaven

De Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN) organiseert op vrijdag 27 september een themamiddag over herbestemming van industrieel erfgoed tot 'broedplaatsen' in Maakhaven, de voormalige centrale werkplaats van de Shell.
Het komt vaak voor dat allerlei groepen met creatieve ideeën een leeg industriepand betrekken en dit door hun activiteiten op de kaart weten te zetten. Vaak is hun positie onzeker: als er een nieuwe eigenaar komt moeten ze vaak het veld ruimen. FIEN is van mening dat de eerdere gebruikers een eerlijke kans zouden moeten hebben om ook in de definitieve bestemming van het pand een plaats te krijgen. Dit lukt soms wel, zoals in Maakhaven, maar vaak ook niet.
Daarom organiseert FIEN een studiemiddag om over dit probleem ervaringen uit te wisselen. Op die middag komen mensen praten uit onder andere Amersfoort, Nijmegen en Den Haag over 'hun' pand, en hoe het daarmee is gelopen.
We houden u op de hoogte over het programma.
download
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de SHIE, volg ons op Facebook.
MailPoet