Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Aanstaande activiteiten

Er staan binnenkort een aantal interessante SHIE-activiteiten op stapel. Middels deze Nieuwsbrief willen we u daar van op de hoogte brengen.
Werkers-van-Laak-flyer-def-1

Programma Laaktheater

Aanstaande zondagmiddag 19 mei bent u welkom bij het gezamenlijke programma van het Laaktheater en de SHIE over de Laakhaven. Onder de titel Werkers van Laak hebben we een interessant filmprogramma samengesteld over het industriële verleden van de wijk waarbij enige toelichting wordt gegeven. Na de pauze vertrekken we in groepen voor een wandeling door een gedeelte van de Laakhaven onder begeleiding van deskundige gidsen. Onderweg staan we stil bij de onlangs gerestaureerde kranen en bezoeken we Maakhaven, de voormalige centrale werkplaats van Shell en eindigen tenslotte in de RAC-hallen, die op het ogenblik worden ingericht als urban sportcentrum. Eén van de hallen is al gereed en ingericht als trainingslocatie voor het Nederlands Olympisch skateteam, dat in 2020 naar Tokyo gaat.
Het programma duurt van 13.00 uur tot 16.30 uur, inloop vanaf 12.30 uur. De toegang is gratis, wel reserveren bij het Laaktheater.
Laaktheater, Ferrandweg 4T, kassa tel: 070-3933348.
BB-omslag
koektegeltableau

Lezing Bewaard en bewonderd

Zondagochtend 26 mei zal Koos Havelaar bij De Vries Van Stockum aan het Spui 40 een lezing geven waarin hij iedereen meeneemt langs de diverse vormen van industrieel erfgoed die nog te vinden zijn in de Haagse regio. In de lezing zal aandacht zijn voor de economische ontwikkelingen in de regio en zullen markante voorbeelden van de verschillende vormen van erfgoed de revue passeren.
Over het algemeen gaat het bij industrieel erfgoed over gebouwen, voor het interieur van de fabrieken en werkplaatsen is minder belangstelling. In het boek Bewaard en bewonderd wordt hieraan juist wel aandacht besteed en natuurlijk aan de fabrieksproducten, de manier waarop deze producten werden verpakt als ook de wijze waarop deze in de markt werden gezet. Een reeks voorbeelden van producten uit de Haagse regio zullen voor het voetlicht worden gebracht en er wordt ingezoomd op de reclame voor het product en voor het bedrijf zelf.

Locatie: De Vries Van Stockum, Spui 40, tijd: 11.00 - 12.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur, toegang: gratis. Aanmelden: promotie@vanstockum.nl

Speciaal voor donateurs

Het 25-jarig bestaan van de SHIE lijkt ons een goede gelegenheid om gezamenlijk al wandelend terug te kijken naar wat er zoal in de stad van het industrieel erfgoed over is gebleven en welke rol de SHIE in de afgelopen jaren daarbij heeft gespeeld. We doen tijdens de wandeling allerlei erfgoed objecten aan en staan stil bij de diverse ontwikkelingen ter plekke.
We hebben twee data gepland: vrijdag 31 mei en zaterdag 8 juni om 11.00 uur. Er wordt gestart met koffie/thee en vervolgens lopen we een route door een deel van de binnenstad en de directe omgeving. De route zal zo tussen de anderhalf en twee uur beslaan. Dus stevige schoenen en vaste pas is wel een voorwaarde om de tocht heelhuids te voltooien. Het aantal deelnemers per keer is maximaal 25.
Dus bent u donateur van de SHIE meldt u snel aan per mail of telefoon.
MailPoet