Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief Open Monumentendagen 2022

Stationspostkantoor, Waldorpstraat - Rijswijkseweg, 2021

Vml. Stationspostkantoor – Hoofdkantoor PostNL

Het thema van Open Monumentendag op 10 en 11 september is duurzaamheid. Bij industrieel erfgoed draait het vaak om dit thema in verband met hergebruik van bestaande gebouwen. Eén van de markante voorbeelden hiervan is het voormalig Stationspostkantoor aan de Waldorpstraat 3, nu hoofdkantoor van PostNL. Vorig jaar is het gebouw opgeleverd na een ingrijpende renovatie waarbij hergebruik van het monumentale gebouw centraal stond. Het postgebouw voldoet nu ook aan alle moderne eisen van een kantoorgebouw en is ook klimaat neutraal gemaakt.

Op zaterdag 10 september is de SHIE van 10.00 tot 16.00 uur in het gebouw aanwezig en kunt u mee met een rondleiding door een deel van het gebouw. Tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met de SHIE en haar activiteiten en publicaties, die hier te zien zijn en te koop.
fietstocht2021-www

Fietsroute Duurzaamheid in de Binckhorst

Zondag 11 september vindt de fietstocht door de Binckhorst plaats, die de SHIE op verzoek van de afdeling Monumentenzorg heeft samengesteld. Er zijn twee mogelijkheden om mee te fietsen om 11.00 uur en 15.00 uur. De fietsroute duurt ongeveer anderhalf uur. Voor deelname moet u zich aanmelden, dat kan via shie@hetnet.nl met vermelding van de voorkeurtijd en uw telefoonnummer. U krijgt dan een bevestiging en de startlocatie te horen.
Op de fietsroute nemen we u mee langs markante voorbeelden van herbestemming, maar krijgt u ook meer achtergrond over de rol en betekenis van het industriegebied voor Den Haag.
Meer informatie over Open Monumentendag in Den Haag vindt u in de brochure van de gemeente.
FB-Insta
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de SHIE, volg ons op Facebook en Instagram.
Email Marketing Powered by MailPoet