Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief Oktober 2021

torentje-www

Fabriek Jan Jaarsma Fahrenheitstraat

Deze week kregen we een inkijkje in de situatie rond het gebouw van de voormalige Jan Jaarsma haardenfabriek aan de Fahrenheitstraat. De Koninklijke Haagse Woningvereniging van 1854 is al enige tijd eigenaar van het complex en heeft hiervoor woningbouwplannen ontwikkeld. Enkele maanden geleden zijn de werkzaamheden op het terrein gestart en de SHIE probeert het proces op de voet te volgen. Kijk voor meer informatie op de website.
HogeVrijheidKraan

Petroleumhaven

Opnieuw zijn er ontwikkelingen in de Laakhaven. In de Petroleumhaven raken de bouwactiviteiten in een hogere versnelling. Sinds enkele weken is er gestart met de uitvoering van het bouwplan de Hoge Vrijheid, een verrassend plan waarbij de nieuwe eigenaren grote inspraak hebben op het uiterlijk van hun appartement. De bouwkraan voor het project werd deze week geplaatst en laat de hoogte van het toekomstige flatgebouw al zien. Nog een goed jaar verder en de Petroleumhaven is voor het grootste deel uit de steigers en is veranderd in een nieuwe hippe Haagse woonwijk.
F1-PdeRuig-www
Pierre-van-Soest-GvS

Frank is een Binck

Ook in de Binckhorst is veel leven in de bouwerij. Afgelopen week werd een begin gemaakt met het bouwrijp maken van het terrein voor het bouwplan voor ‘Frank is een Binck’ aan de Saturnusstraat – Melkwegstraat. Dit is het nieuwbouwproject waarin het vermaarde Van Klingeren-paviljoen van de voormalige jeugdherberg in Ockenburg wordt geïntegreerd. Tevens zal het sculpturale werk van Pierre van Soest, dat nu nog in onderdelen wacht aan de Binckhorsthaven, hierin een plek krijgen. Van Klingeren, de architect, werkte veel samen met de kunstenaar Pierre van Soest. Hun werk gaat hier dus ook weer samenkomen.
In de SHIE-publicatie Nieuw in Oud, Binckhorst Den Haag staat het project vermeld naast een serie herbestemmingsprojecten in de Binckhorst. Het boek is via de SHIE te bestellen.
Foto's: boven: P. de Ruig links: G. van Santen
download
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de SHIE, volg ons op Facebook.
MailPoet