Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief april 2020

Paula-Beschuit,-prijs-9-cent

Echo's van de bakkerijen

Het onderzoeksproject met de bakkerijen is inmiddels van start gegaan met het vooronderzoek. Van het interviews afnemen is het helaas door de crisis nog niets gekomen. We zijn natuurlijk ook nog op zoek naar vroegere medewerkers van brood- en banketbakkerijen en de winkels. Dus als u zelf in deze sector heeft gewerkt en u wilt uw verhaal vertellen of u kent iemand uit de sector dan horen we dat graag. Hopelijk kunnen we later in het jaar van start met de interviews. Overigens kunt u natuurlijk nog veel interviews in de rubriek Echo’s lezen.
HBF-adv-Naar-Lourdes-1930

Drukte op de werkvloer

Verder is het op de SHIE-werkvloer nog best druk. Voor het boek Nieuw in Oud Binckhorst Den Haag zijn de eerste proeven gepasseerd. Het wordt een prachtig boek! Daarnaast zijn we druk doende met een nieuw onderdeel van de SHIE-website: Bedrijven Toen en Nu. In mei zal dit nieuwe gedeelte worden gelanceerd.
Mocht u nog wat anders nieuws op de website willen lezen en bekijken dan kan dat bij der rubriek bedrijfsbladen. Er zijn een aantal nieuwe teksten over de bedrijfsbladen toegevoegd, zoals over de de Escher Klok en Veha-pers.
portret-Jan-van-Dam-200

In memoriam Jan van Dam

Op donderdag 9 april j.l. is Jan van Dam overleden, de zeer gewaardeerde en inspirerende voormalige voorzitter van de SHIE werkgroep Economische Geschiedenis van Den Haag. Na de oprichting in 2007 van de werkgroep wist Jan met tomeloze energie dit project in de steigers te zetten en de nodige contacten te leggen en uit te bouwen.
We hebben Jan van Dam leren kennen als een inspirator en stuwende kracht binnen de wereld van de Haagse geschiedenis en zullen hem missen. We denken met veel warme herinneringen aan hem terug en zoals zijn rouwkaart vermeldt: “Je bent nu verhuisd naar de harten van allen die je dierbaar zijn”.

download
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de SHIE, volg ons op Facebook.
MailPoet