Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief september-3 2019

onthulling

Verhulst en Fabriton

In het weekend van Open Monumentendag was op zondagmiddag 15 september ruimte gemaakt voor de feestelijke oplevering van de twee gerestaureerde havenkranen aan de Laakhaven. Wethouder Robert van Asten van onder meer Monumentenzorg knipte het lint door en maakte tegelijk ook de twee officiële namen bekend waarmee de kranen voortaan zullen worden aangeduid. Er is gekozen voor de namen van de firma’s, die de laatste gebruikers waren. De kraan aan de Neherkade heet dus Fabriton, die heeft ook nog steeds de kleuren van dit specifieke bedrijf. De andere kraan aan de Calandkade wordt voortaan Verhulst genoemd naar het bedrijf die de kraan vanaf het begin in 1972 tot ca. 2012 heeft gebruikt.
1932-Werkers-van-Laak-flyer

Laaktheater zondag 29 september

Wie nog meer over de kranen en de Laakhaven wil horen en ze ook van dichtbij wil zien kan op zondagmiddag 29 september terecht in het Laaktheater. Hier vindt een programma plaats met historische films waaronder een filmfragment met de werkende kraan. Daarna is onder deskundige leiding een rondwandeling door het aangrenzende deel van de Laakhaven.
Inloop vanaf 12.00 uur in het Laaktheater, na een inleiding en historische films, gaan we rond 14.00 uur wandelen in groepen, onder leiding van een gids. Afsluiting om 16.00 uur in de RAC hallen. Deelname is gratis, aanmelden bij het Laaktheater is verplicht, via de website of telefoon
070-399 33 48.
download
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de SHIE, volg ons op Facebook.
MailPoet