Logo Stichting Haag Industrieel Erfgoed (SHIE)

Nieuwsbrief september 2019

RAC-OMD2019

Open Monumentendag

Dit jaar zijn wij als SHIE paraat op de zondag van het monumenten-weekend in de RAC-hallen aan de 1e van der Kunstraat.
Op 15 september is van 11.00 tot 15.00 uur een speciaal programma gewijd aan Laak. In de Laakhaven zijn twee industriële sites te bezoeken: Maakhaven en de RAC-hallen. De SHIE verzorgt rondleidingen door de markante RAC-hallen, die nu nog in redelijk originele staat zijn te bewonderen voordat de verbouwing gaat plaatsvinden.
De twee ruimtelijk bijzondere hallen met ieder een eigen kapconstructie vertellen het verhaal van een typisch Haags bedrijf, de Rijks Automobiel Centrale.

Maakhaven-symp

Symposium

Op vrijdagmiddag 27 september vindt in Maakhaven een interessant symposium plaats over de symbiose tussen het fenomeen broedplaatsen voor beeldende kunst en industrieel erfgoed. Wat zijn de succesfactoren voor het laten slagen van dit type experimenten, die kunnen leiden tot behoud van dit specifieke erfgoed? En waar kan het fout gaan? In Den Haag zijn er bekende successen, zoals Quartair aan de Toussaintkade, de Besturing aan de Saturnusstraat en natuurlijk de locatie waar het symposium gaat plaatsvinden Maakhaven. Aanmelden voor dit symposium kan via de website van de FIEN.

1932-Werkers-van-Laak-flyer

De werkers van Laak

Samen met het Laaktheater presenteert de SHIE op zondagmiddag 29 september een programma met historische bedrijfsfilms en een korte inleiding over de geschiedenis van de Laakhaven. Na de films is er een wandeling door een gedeelte van de haven onder begeleiding van een gids.
Het programma vond in mei al plaats en wordt vanwege het succes eind september herhaald.
Het programma begint om 12.00 uur in het Laaktheater en eindigt rond 16.00 uur in de RAC hallen. Aanmelden bij het Laaktheater.
In het theater zijn ook kunstwerken te zien van Mia Westerhof. Zij schilderde diverse markante gebouwen en bedrijven in de Laakhaven.
download
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de SHIE, volg ons op Facebook.
MailPoet